Trepat

La varietat autòctona i única de la Conca de Barberà, la nostra terra.

 

Característiques fisiològiques i vegetatives:trepat

Tipus: Varietat negra, autòctona de la Conca de Barberà.


El cep: cep vigorós propens a treure rebrots. Amb fulles de mitjanes a grosses, pentagonals i de sinus peciolar amb lira i pecíol molt llarg, de color verd fort i de revers llanós.


El raïm: gros i compacte, que normalment supera els 450 grams. Els raïms són grans esfèrics amb molta pruïna i de color blau-lila i pell mitjanament gruixuda.


Varietat de brotació i floració mitjana i de maduració mitjana i tardana. La data de verema està molt condicionada pel tipus de vi a elaborar (“maduresa tecnològica”). És la varietat negra que es verema en tercer lloc a Vinícola de Sarral.

 

Característiques culturals:Sensible a la secada. Sensible a l’efecte del vent per trencament de brots.
Molt sensible a excoriosis, mitjanament sensible a oïdi i podridura gris, i poc sensible a míldiu.
En sòl prefereix terres poc compactes i de perfil profund. Estructures pedregoses i textures franques. Es desenvolupa bé en sòls frescos, amb contingut moderat de calç i pH poc elevat, de lo contrari pot manifestar clorosi fèrrica
.


Característiques enològiques:Els seus vins:  dona vins de alta qualitat, de graduació alcohòlica mitjana (10º-11º), bona acidesa i delicadesa en els aromes, molt adequada per a vins rosats joves i sobretot per a vi base d’escumosos.